STERILIZARE

Respectam normele de combatere a pandemiei Sars-Cov-19 prin dubla sterilizare UV a aerului si a suprafetelor atat directa cat si indirecta.

Sterilizare profesională se face prin intermediul celor mai moderne aparate şi substanţe, certificate de Direcţia de Sănătate Publică şi în conformitate cu normele U.E. Această se efectuează într-o camera special amenajată, respectându-se cele mai stricte norme de igienă şi a standardelor UE. Aparatură pentru sterilizare, este certificată EU şi se situează la nivelul exigenţelor europene:

Cel mai modern şi performant aparat de sterilizare: funcţionează la o temperatura de 132oC, presiune 4 atmosfere, camera de vacum. Realizează sterilizarea completă a tuturor microorganismelor, inclusiv viruşii HIV, hepatic de tip B, C şi D.

Un sistem computerizat monitorizează în permanentă procesul de sterilizare. Parametrii înregistraţi sunt uşor de urmărit datorită imprimantei cu care este dotat aparatul şi care, la fiecare ciclu de sterilizare, tipăreşte automat valorile înregistrate, făcând practic imposibilă sterilizarea incorectă. Acestea se vor înregistra zilnic într-un registru special.

Sterilizarea rapidă a instrumentarului la o frecvenţa de 45000 Hz.

 

 

Cu ajutorul acestui aparat, instrumentarul stomatologic care a fost sterilizat nu poate fi contaminat în cursul manipulării. Asigura controlul permanent asupra sterilizării instrumentelor, astfel  intrumentarul rămâne steril pe o perioada de până la 30 de zile.

 

În cabinetul nostru, veţi fi întotdeauna în siguranţă, noi tratăm cu maximă seriozitate sănătatea şi siguranţă dumneavoastră dentară.

 Paşii unei sterilizări corecte şi complete sunt: 

Presterilizarea chimică se realizează cu ajutorul soluţiilor dezinfectante şi antiseptice.

  1. Spălare mecanică (manuală);
  2. Împachetarea instrumentarului în folii care prezintă markeri de sterilizare şi care îşi schimbă culoarea şi  permit verificarea sterilizării;
  3. Sterilizarea propriu-zisă în autoclav;
  4. Inscripţionarea zilei şi a orei sterilizării;
  5. Depozitarea în compartimente speciale.

 

Respectarea cu stricteţe a normelor de asepsie şi antisepsie, precum şi investiţiile făcute în cele mai bune aparate de sterilizare, sunt o garanţie a faptului că în cabinetul nostru vă vom putea trata fără riscul de a contacta afecţiuni transmisibile prin sânge şi salivă.

În cadrul tratamentului stomatologic,  se folosesc numai produse consumabile de unică folosinţă (bavete, pahare, ace, mănuşi, măşti, aspiratoare bucale, etc), iar în perioada de pregătire a cabinetului dentar după fiecare pacient, asistenţă dezinfectează toate suprafeţele de contact (fotoliul şi unitul dentar, piesele de mâna, aspiratoarele, sprayul de aer-apă, lămpile) cu dezinfectant . Acesta acţionează în timp scurt şi se usucă rapid. 

Folosirea celor mai bune substanţe dezinfectante certificate UE, a celor mai avansate tehnologii pentru autoclavare  şi a consumabilelor de unică folosinţă asigura risc de contaminare zero.

Trusele de consultaţie sunt de cea mai bună calitate şi sunt ambalate în vid, în pungi speciale de unică folosinţă, care se desigilează numai în faţă pacientului pentru a elimina orice risc.

Cabinetul este dotată cu filtre biologice pentru apă, un sistem de ventilaţie cu biofiltre, iar pardoselile sunt amenajate din materiale antibacteriene şi antiseptice. Dezinfecţia aerului şi suprafeţelor din încăperile cu încărcătură microbiană mare se face cu ajutorul lămpilor bactericide cu UV. 

Reziduurile se depozitează  în recipiente speciale, închise etanş. Aceste recipiente sunt ridicate de către personalul  specializat al unei firme de incinerare.

Respectarea riguroasă a normelor şi standardelor de igienă în domeniu este alături de alţi factori, unul din motivele care ne recomandă în alegerea dumneavoastră.