IMPLANTOLOGIA GHIDATA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

IMPLANTOLOGIA GHIDATA

Tehnica de implantare ghidată digital reprezintă ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pacienților, ea a devenit rapid un standard în cabinetul nostru. Noi, echipa de la EIFFEL PRAXIS , ne-am făcut un obicei din a investi astfel  în cele mai moderne tehnologii (scanare intraorala 3D, echipamente de ferezare CAD/CAM, sisteme de magnificatie, Digital Smile Design ,mini studio foto) .

 Denumită „implantologie ghidată” este utilizată în străinătate dar și în multe clinici mari din România de mai mulți ani, dar, datorită costurilor mari ale investiției este greu accesibilă majorității medicilor. 

În implantologia modernă 3D, cele mai frecvente complicații apar datorită poziției greșite sau imperfecte a implanturilor. Inserarea lor, care în multe situații trebuie să fie perfectă (marjă de eroare de sub 1 mm de poziție și sub 3 grade în angulație) este foarte greu de obținut intraoperator de medicul implantolog.Multe din rezultatele obținute sunt imperfecte din punct de vedere protetic (al lucrării de pe implanturi) chiar dacă chirurgical le considerăm bine poziționate.( planificarea 3D este facuta impreuna cu tehnicianul nostru din propriul laborator care ne ghideaza pozitia corecta a implanutului impreuna cu  coroana protetica pentru a stabili exact inclinatia finala ) Această tehnologie ne ajută să găsim soluții de tratament în cele mai complicate cazuri, în care precizia poziției este extrem de importantă.

Care sunt beneficiile implantologiei ghidate ?

  • Rezultate aproape de perfecțiune : poziția ideală a implantului este prestabilită de medicul dentist impreuna cu tehnicianul dentar cu ajutorul sistemului de planificare a implatului în funcție de situația chirurgicală cu scopul de a obține un rezultat protetic cât mai precis.Acest sistem aduce cu el posibilitatea inserării, fără risc de eșec, a implanturilor trans-gingivale.Inseararea implanturilor prin tehnica ”flapless” are o mulțime de beneficii pentru pacient, și anume:

– nu se mai execută o incizie a mucoasei sau una minima pentru verificare , ceea ce înseamnă un discomfort minim pentru pacient, recuperare mult mai rapida ,nu sunt necesare fire de sutură și o perioadă de 10 zile pentru vindecare;

– încărcarea imediată (punerea unei coroane dentare pe implant imediat după inserare) nu mai este urmată de îndepărtarea firelor, interveția fiind unică (insearare implant + coroană provizorie în aceeași ședință sau în 24 ore)

  • Durata intervenției mult mai scurtă:

– în situațiile în care tehnica ”flapless” este posibilă din punct de vedere a situației, inserarea implantului se face în 1/3 din timpul necesar unei astfel de intervenții, nefiind nevoie de fire de sutură .

– în situațiile în care inserarea necesită incizie, nu poate fii transgingivală, timpul scade la jumătate cu un grad de precizie aproape de perfecțiune.

  • Sistem ”One day implant”: care înseamnă inserarea implantului și acoperirea lui cu coroană dentară provizorie în aceeași ședință.

Toate aceste tehnici au fost aprofundate de echipa chirurgicală a cabinetului nostru : Dr. Popescu Cosmin (specializat în implantologie) și Dr. Iancu Raul (medic stomatolog).

Este indiscutabil faptul că această introducere în implantologie a tehnologiei este un mare avantaj, tendința de robotizare a chirurgiei cunoaște în aceste vremuri o evoluție foarte dinamică.