ALBIRE DENTARĂ
“CU UN ZÂMBET TOTUL MERGE MAI UŞOR” – această este şi politică cabinetului Eiffel Praxis. Prima impresie are un rol important în viaţa fiecăruia, de aceea dorim să punem accentul pe zâmbetul pacientului nostru. Un zâmbet alb imaculat reprezintă o carte de vizită care completează pozitiv imaginea fiecărui individ, te face să te simţi confortabil şi încrezător în propria persoană fiind în acelaşi timp şi o dovadă de respect faţă de sine si cei din jur. – short text
În estetica dentară, albirea dinţilor nu mai reprezintă de mult o procedură dificilă sau rară. Dimpotrivă, astăzi, există o varietate de personalităţi care aplează la aceast tip de tratament, de la actori celebri şi până la oameni obişnuiţi; toţi vor să obţină acelaşi efect şi anume, o dantură perfectă.
Albirea dinților reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă prin care se îndepărtează petele intrinseci de la nivelul dinților, redând strălucirea și albul dinților de altădată. Albirea dinților se efectuează de către medicul stomatolog, în condiții de maximă siguranță. Când vorbim despre albirea dinților trebuie să luăm cea mai bună decizie pentru a proteja sănătatea orală și a obține idealul din punct de vedere estetic.
Când ar trebui să recurgem la albirea dentară?
Albirea dentară se realizează numai în urmă unei consultaţii amanuţite , care va stabili cauza colorării dinţilor dumneavoastră, mai apoi urmând să se aleagă metodă cea mai potrivită. În urmă acestei consultaţii vor trebui să fie tratate toate afecţiunile dentare şi gingivale de care suferă pacientul (carii, leziuni ale smalţului, parodontite, etc) precedate fiind de o igienizare profesională obligatorie (detartraj, air-flow, periaj profesional).
Ca și metode utilizate există albirea profesională cu lampă UV în cabinet, albirea cu gutiere la domiciliu, paste de dinți cu substanțe pentru albire, etc. Cea mai eficace dar și comodă pentru pacient este cea profesională cu lampa UV deoarece procedeul este rapid, gingia și părțile moi sunt protejate prin izolare iar procedeul este perfect controlat de către medic. Dinții se pot deschide cu pana la 10 nuanțe și nu vor fi afectați.
Substanțele destinate albirii dinților din comert nu sunt testate suficient și pot afecta în timp smalțul și gingia ducând la apariția cariilor și sensibilizarea straturilor dentare.
Nu oricine poate beneficia de tratamentul pentru albire. Pacienții cu hipersensibilitate, smalt cu mineralizare insuficientă pot apela la albirea dinților doar sub strictă supraveghere medicală.
Procedeul se poate repeta la un interval de 1 an, atunci când pacientul sesizează că dinții au căpătat din nou o tentă nedorită fără a fi afectat smalțul.
Albirea dinţilor fără îndrumarea medicului dentist nu este recomandată deoarece procurarea produselor aleatorii de la TV, din reviste sau magazine nespecializate pot reprezenta riscuri majore pentru sănătatea dentară. Prin urmare, nu ezitaţi să va adresaţi cabinetului nostru, care deţine experienţă necesară pentru a va recomandă cea mai potrivită şi eficientă metodă de albire a dinţilor dumneavoastră.
Paştele de dinţi cu efect de albire reuşesc să îndepărteze doar petele recente datorate unei mese ce a cuprins alimente colorate (de genul spanacului, salatelor verzi, sosurilor roşii, vin roşu, cafea, etc).
Albirea danturii este recomandată ca fiind cea mai eficientă, rapidă şi sigură metodă. În cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplică direct pe dinţi. El este mai eficient, protejând mai bine smalţul dentar dacă se expune unui APARAT ACCELERATOR DE ALBIRE (LASER SAU LAMPA). Lumina polarizată accelerează efectul de albire. Rezutatele se pot observa în maximum 20 de minute de la efectuarea tratamentului. Prin folosirea laserului, este îndeajuns o singură şedinţa pentru rezultate foarte bune. Singura metodă care oferă o finalitate mulţumitoare chiar după prima sesiune de tratament este laserul.
Substanța folosită pentru albirea dinților este peroxidul de carbamidă cu concentrație între10-16% pentru albirea acasă și 45% pentru procedurile în cabinet. Substanța activă este peroxidul de hidrogen care suferă un proces de oxidare cu degajare de oxigen activ care intră în structura smalțului şi a dentinei înlăturând petele. Dintele devine mai alb și mai luminos.
Folosirea în gutiere a gelului de peroxid de carbamidă de 10% concentrație e echivalent cu 3% peroxid de hidrogen şi 7% uree. Peroxidul de hidrogen se descompune în oxigen activ şi apă, iar ureea în amoniu și dioxid de carbon. Toți aceşti produşi există in mod natural în organism şi în mâncare și sunt bine tolerați de organismul uman.
Studiile științifice au evaluat siguranța peroxidului de hidrogen în cavitatea orală. Testele au arătat că acesta este un compus chimic cu efecte benefice pentru gingie prin efectul antibacterian al oxigenului, are efect antiplacă şi efect antiseptic. Nu este toxic şi nu s-au raportat efecte nedorite. Poate să apară o iritație pasageră a gingiei prin contactul prelungit.
Trebuie reținut faptul că albirea dentară nu afectează dinții! Important este să recurgem la această manoperă dupa o consultație la medicul stomatolog care observă starea de sănătate a dinților și ne indică cea mai bună metodă de albire în funcție de caz. Substanțele utilizate de către medici sunt testate, aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, concentrația acestora fiind optimă iar medicul decide timpul de acțiune pentru fiecare pacient.
Aspectul fizic este foarte important în zilele noastre iar medicina modernă ne ajută să avem un zâmbet frumos dar ți sănătos!