ALBIRE DENTARĂ

           

 

CU UN ZÂMBET TOTUL MERGE MAI UŞOR” – această este şi politică cabinetului Eiffel Praxis. Prima impresie are un rol important în viaţa fiecăruia, de aceea dorim să punem accentul pe zâmbetul pacientului nostru. Un zâmbet alb imaculat reprezintă o carte de vizită care completează pozitiv imaginea fiecărui individ, te face să te simţi confortabil şi încrezător în propria persoană fiind în acelaşi timp şi o dovadă de respect faţă de sine si cei din jur. – short text 

În estetica dentară, albirea dinţilor nu mai reprezintă de mult o procedură dificilă sau rară. Dimpotrivă, astăzi, există o varietate de personalităţi care aplează la aceast  tip de tratament, de la actori celebri şi până la oameni obişnuiţi; toţi vor să obţină acelaşi efect şi anume, o dantură perfectă.       

Albirea dintilor reprezinta cea mai simpla si confortabila metoda prin care se indeparteaza petele intrinseci de la nivelul dintilor, redand stralucirea si albul dintilor de altadata. Albirea dintilor se efectueaza de catre medicul stomatolog, in conditii de maxima siguranta. Cand vorbim despre albirea dintilor trebuie sa luam cea mai buna decizie pentru a proteja sanatatea orala si a obtine idealul din punct de vedere estetic.

Cand ar trebui sa recurgem la albirea dentara?

Albirea dentară se realizează numai în urmă unei consultaţii amanuţite , care va stabili cauza colorării dinţilor dumneavoastră, mai apoi urmând să se aleagă metodă cea mai potrivită. În urmă acestei consultaţii vor trebui să fie tratate toate afecţiunile dentare şi gingivale de care suferă pacientul (carii, leziuni ale smalţului, parodontite, etc) precedate fiind de o igienizare profesională obligatorie (detartraj, air-flow, periaj profesional).

         

Ca si metode utilizate exista albirea profesionala cu lampa UV in cabinet, albirea cu gutiere la domiciliu, paste de dinti cu substante pentru albire, etc. Cea mai eficace dar si comoda pentru pacient este cea profesionala cu lampa UV deoarece procedeul este rapid, gingia si partile moi sunt protejate prin izolare iar procedeul este perfect controlat de catre medic. Dintii se pot deschide cu pana la 10 nuante si nu vor fi afectati.

Substantele destinate albirii dintilor din comert nu sunt testate suficient si pot afecta in timp smaltul si gingia ducand la aparitia cariilor si sensibilizarea straturilor dentare.

Nu oricine poate beneficia de tratamentul pentru albire. Pacientii cu hipersensibilitate, smalt cu mineralizare insuficienta pot apela la albirea dintilor doar sub stricta supraveghere medicala.

Procedeul se poate repeta la un interval de 1 an, atunci cand pacientul sesizeaza ca dintii au capatat din nou o tenta nedorita fara a fi afectat smaltul.

Albirea dinţilor fără îndrumarea medicului dentist nu este recomandată deoarece procurarea produselor aleatorii de la TV, din reviste sau magazine nespecializate pot reprezenta riscuri majore pentru sănătatea dentară. Prin urmare, nu ezitaţi să va adresaţi cabinetului nostru, care deţine experienţă necesară pentru a va recomandă cea mai potrivită şi eficientă metodă de albire a dinţilor dumneavoastră.

Paştele de dinţi cu efect de albire reuşesc să îndepărteze doar  petele recente datorate unei mese ce a cuprins alimente colorate (de genul spanacului, salatelor verzi, sosurilor roşii, vin roşu, cafea, etc).

Albirea danturii este recomandată ca fiind cea mai eficientă, rapidă şi sigură metodă. În cazul acestei proceduri, produsul de albire se aplică direct pe dinţi. El este mai eficient, protejând mai bine smalţul dentar dacă se expune unui APARAT ACCELERATOR DE ALBIRE (LASER SAU LAMPA). Lumina polarizată accelerează efectul de albire. Rezutatele se pot observa  în maximum 20 de minute de la efectuarea tratamentului. Prin folosirea laserului, este îndeajuns o singură şedinţa pentru rezultate foarte bune. Singura metodă care oferă o finalitate mulţumitoare chiar după prima sesiune de tratament este laserul.

 

 

 

 

Substanța folosită pentru albirea dinților este peroxidul de carbamidă cu concentrație între10-16% pentru albirea acasă și 45% pentru procedurile în cabinet. Substanța activă este peroxidul de hidrogen care suferă un proces de oxidare cu degajare de oxigen activ care intră în structura smalțului şi a dentinei înlăturând petele. Dintele devine mai alb și mai luminos.

Folosirea în gutiere a gelului de peroxid de carbamidă de 10% concentrație e echivalent cu 3% peroxid de hidrogen şi 7% uree. Peroxidul de hidrogen se descompune în oxigen activ şi apă, iar ureea în amoniu și dioxid de carbon. Toți aceşti produşi există in mod natural în organism şi în mâncare și sunt bine tolerați de organismul uman.

Studiile științifice au evaluat siguranța peroxidului de hidrogen în cavitatea orală. Testele au arătat că acesta este un compus chimic cu efecte benefice pentru gingie prin efectul antibacterian al oxigenului, are efect antiplacă şi efect antiseptic. Nu este toxic şi nu s-au raportat efecte nedorite. Poate să apară o iritație pasageră a gingiei prin contactul prelungit.

 Trebuie retinut faptul ca albirea dentara nu afecteaza dintii! Important este sa recurgem la aceasta manopera dupa o consultatie la medicul stomatolog care observa starea de sanatate a dintilor si ne indica cea mai buna metoda de albire in functie de caz. Substantele utilizate de catre medici sunt testate, aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, concentratia acestora fiind optima iar medicul decide timpul de actiune pentru fiecare pacient.

Aspectul fizic este foarte important in zilele noastre iar medicina moderna ne ajuta sa avem un zambet frumos dar si sanatos!